2012
10.29

cycling_countСдружение Велоеволюция Благодари на всички доброволци, включили се в преброяването на велосипедистите и изследване на тяхното движение по проект “Еволюция сега – велосипедисти в действие”, финансиран по програма Младежта в действие.

Резултат от общите усилия е доклад, събира информация колко велосипедисти преминават по определени маршрути, кога и къде карат, както и допълнителна информация като пол, приблизителна възраст, носят ли каска, карат ли на улицата или по тротоара, какъв вид велосипед карат и др.

Целта на велосипедното преброяване е да се проследят тенденциите в разпределението и интензивността на велосипедните потоци, за да се проследят резултатите от велосипедната политика на града в желанието да се увеличи броят на пътуванията с велосипед.
Фокусът е върху проследяване движението на велосипедисти, често ползващи този алтернативен начин на транспорт, за ежедневните си дейности.

Резултатите ще бъдат представени на финална среща, която ще се състои на 22ри ноември. За повече информация следете сайта или се абонирайте за получаване на бюлетин на http://velobg.org/

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: