2013
09.10

 EMW-logo+message_x4_2013От 16 до 22 септември ще се проведе Европейска седмица на мобилността 2013 г. – проект финансиран по програма „Европа” на Столична община и в подкрепа кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г. Изпълнител на проекта и организатор на програмата в рамките на Европейската седмица на мобилността 2013 г. за град София е сдружение „Велоеволюция”.

Най-добрите постижения в областта на развитието на устойчива градска мобилност, както и най-добрите идеи за бъдещето на транспорта са събрани в 7 дни – Европейска седмица на мобилността в София от 16 до 22 септември 2013 г. Това е традиционна европейска кампания за повече внимание върху устойчивите форми на транспорт в градовете – ходенето пеша, колоезденето, обществен транспорт и електрически превозни средства. Целта на инициативата е да насърчи популяризирането на мерки и възможности за по-устойчив транспорт и да прикани жителите на градовете да опитат алтернативни начини за придвижване в града.

 “Чист въздух – ти си на ход” – тазгодишното мото на кампанията е провокация към гражданите относно индивидуалния отпечатък върху околната градска среда съобразно предпочитания вид транспорт.

Тази година в инициативата ще се включат 34 организации, а броят на събитията е над 40.

Пълната програма на Европейска седмица на мобилността 2013 г., както и график на отделните събития може да бъде намерена на официалния сайт на инициативата – mobilityweek.velobg.org

Проектът “Европейска седмица на мобилността 16-22 септември 2013 г. се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община Програма Европа, 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: