dsc02050Велосипедното мислене достига и до по – малките велосипедисти в града. През месец април 2013 се провеждат обучения за безопасно придвижване с велосипед в 4 училища и една детска градина. Обученията включват законовите изисквания за движение с велосипед, правилата за движение с велосипед, писани и неписани такива, съвети от велосипедисти. Интерактивното обучение се провежда от инструктори, членове на сдружение “Велоеволюция”, които освен опитни градски велосипедисти познават закона за движение напътя и по-конкретно  с велосипед, имат умения и за работа с деца и младежи. Обученията са 90 минути и се провеждат на открито. Част от обучението е и как да заключваме правилно велосипеда си, защото инициативата е съпътствана с поставяне на велостойка в училищата.

Училищата, в който се поставят велостойките, приемат да продължат велосипедното си развитие:

Насърчаването на използване на велосипед  за придвижване е една от основните дейности на сдружение „Велоеволюция“. Обучението на младежи и деца създава усещането у тях за избор в начина си на придвижване, повишава вниманието и толерантност на пътя, както у тях така и у родителите им. Столична община заяви отношението си за развиване на града в посока  устойчив алтернативен транспорт, остава ни да караме повече колело :о)

http://www.youtube.com/velobg

Инициативата е част от проект „Всички на колела“, финансиран от Холандското посолство в БългарияТази страница за последно е обновена на: 2013.05.27

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: