tomТом Ходефрой

Том Ходефрой е  старши съветник в Dutch Cycling Embassy. Той е специалист по устойчив транспорт. През 1981 г. той се включва в Съюза на холандските велосипедисти, за да подготви документ за успокояването на движението на пътищата. Впоследствие Том става директор по политиките в Съюза на холандските велосипедистите и е ангажиран с почти всички аспекти на колоезденето: сигурността на пътя , проектирането на инфраструктурата и разработване на политика по технически стандарти за превозните средства и оборудването.

От 1996 до 1999 той е президент на Европейската федерация на велосипедистите (ECF), а през 2000 г. е  програмен директор на Международния колоездачен конференция Velo Мондиал 2000 в Амстердам.

През 2001 г. Том започва работа в Ноорд-Брабант като ръководител на проект за изготвяне на План за трафика и транспорта на тази холандска провинция. От 2006 до 2012 той е ангажиран от Interface of Cycling Expertise (ICE) в работата по изграждане на капацитет при разработването на велосипедни политики. В това си качество Том е работил в Индия, Южна Африка, Танзания, Чили, Перу, Еквадор, Бразилия, Колумбия, Израел, Турция и Гана

От 2011 Том е старши съветник в новосъздаденото Холандско велосипедно общество (Dutch Cycling Embassy).

Вим ван дер Вайк

wim

Вим ван дер Вайк работи в Royal HaskoningDHV в бизнес отдела Транспорт – Консултативна група за градска мобилност от 1989 г. Като старши ръководител на проекти той е управлявал и изпълнявал проекти във всички области на транспорта и мобилността, включително безопасността на движението по пътищата, проектиране на пътища, както и планиране на велосипедния трафик и инфраструктура.

Доскоро Вим бе ангажиран с координацията по планирането и проектирането на високоскоростни велосипеди маршрути между и около холандските градове Арнем и Неймеген:  предпроектно проучване, предварителен и работен проект, препоръки за тръжните процедури и проектирането на мостове и тунели, интегриране на иновативните приложения и планиране на публичната комуникация. Той организира обучение и пътуване до Холандия на софийски проектанти.

Сред последните му  международни велосипедни проекти са преглед на проекта на Hereford Active Travel проект (Великобритания), въвеждането на автоматична система за преброяване  на велосипеди в провинция Антверпен (Белгия) и лекции на семинари в Македония, Албания, Полша и Великобритания.

През март 2011 г. заедно с екип от експерти от Royal Haskoning спечели втора награда на Конкурса RijnWaalpad за иновативни идеи, за да се стимулира използването на RijnWaalpad (високоскоростния веломаршрут между Арнем и Неймеген).

Освен във велосипедни начинания Вим редовно участва и в обучителни проекти в страни от Централна и Източна Европа като Проектиране на безопасни пътища, Одит по пътна безопасност и др. Той също така е подготвил и води курс за обучители на Одитори по пътна безопасност, включително и тестовете в България и Унгария. Той е редактор на раздела за кръстовищата с кръгово движение от типа „турбо“ и кръгови кръстовища със сигнализиращи устройства. Вим е сертифициран одитор по пътна безопасност.Тази страница за последно е обновена на: 2013.03.19

  1. [...] по устойчив транспорт и велосипедна инфраструктура Вим ван дер Вайк и Том Ходефрой, представители на Холандското велосипедно общество [...]

Твоя коментар: